VOLBY 2009 - Liberálové.cz vyzývají stranu Věci veřejné, aby zveřejnila mecenáše kampaně - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

VOLBY 2009 - Liberálové.cz vyzývají stranu Věci veřejné, aby zveřejnila mecenáše kampaně

Ikona

22. června 2009, 23.35 | PRAHA | Předvolební kampaň strany Věci veřejné je pětkrát dražší než uvádějí zástupci strany, tvrdí Milan Hamerský, předseda strany Liberálové.cz. V pondělí proto vyzval stranu Věci veřejné, aby zveřejnila jména těch, kteří jim platí předvolební kampaň.

 

"Jejich kampaň byla velmi drahá, odhaduji, že stála okolo 15 milionů korun. Pan John ale tvrdí, že stála okolo dvou až tří milionů korun," řekl Mediafaxu Hamerský. Věci veřejné, jako nová strana, by měli jasně prokázat, odkud mají peníze, kterými kampaně hradí, tvrdí Hamerský.

Upozornil na to, že stranu podporuje jeden známý pražský lobbista. "Budou urážet lidi. Jsou horší než ODS. Měli by prokázat, kdo jim zaplatil jak kampaň minulou, tak i současnou," uvedl Hamerský.

Liberálům se také nelíbí prezentace strany, která podle nich doslova tuneluje pojem liberální strana pro spojení malých stran. "Matou veřejnost, nejsou to liberálové," prohlásil Hamerský a doplnil, že strana se vyznačuje konzervativním městským programem a tak by měla i vystupovat.

Hamerský však v závěru uvedl, že spolupráce se stranou je možná, pokud jasně prokáže své zdroje. "Programově bychom se mohli na něčem shodnout," uzavřel.

Tématické zařazení:

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření