Kateřina Brožová vzdala kandidaturu za ČSSD do Poslanecké sněmovny - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Kateřina Brožová vzdala kandidaturu za ČSSD do Poslanecké sněmovny

Ikona

12. června 2009, 12.26 | TEPLICE | Herečka Kateřina Brožová vzdala svou kandidaturu za ČSSD do Poslanecké sněmovny v podzimních předčasných volbách, informoval v pátek server Novinky.cz. Předseda teplické ČSSD a nynější poslanec Vlastimil Aubrecht, kterého Brožová z vedení kandidátky vyšachovala, označil tento krok za velmi podivný.

 

"Přijde mi zvláštní, že nejdřív byl kolem její kandidatury takový rozruch, věhlasná podpora i velká ochota. A když se kandidátka schválí, tak najednou do sněmovny nepůjde?" diví se Aubrecht. Podle něj za kandidaturou Brožové mohla stát pouze snaha o jeho odstavení z politického života.

"Přede mnou byli na kandidátce ještě dva lidi. Tím, že se do ní vsunuli Brožová se Šlégrem, jsem byl vlastně odstaven. Musím si to ještě zanalyzovat," doplnil Aubrecht. Jestli se nyní po odchodu Brožové na kandidátku vrátí, zatím netuší.

"To, že Brožová kandidaturu vzdala, je pouze její rozhodnutí," komentoval situaci předseda ČSSD Jiří Paroubek s tím, že chápe, že Brožové vadil neslýchaný až hysterický tlak médií, který na ni byl vyvíjen. "Chápu, že některá média chtějí ČSSD prezentovat jako stranu, kterou nepodporují úspěšní lidé," dodal Paroubek s tím, že Brožová bude nadále spolupracovat na sociálnědemokratické kampani. Ujistil, že Brožová nedostávala za účast na mítincích ČSSD žádné mimořádné odměny. "Uhradily se jí pouze základní cestovní výlohy," uzavřel.

"O odstoupení Kateřiny jsem se dozvěděl nyní od novinářů. A takový je život. Poslanci odchází a přichází, s tím že se do Kateřiny opřeli všichni a její odpovědi se někdy zrovna nezdařily, se občas stává. Tím asi dospěla k názoru, že kandidovat je pitomost," reagoval na odstoupení Brožové z kandidátky poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD). Podle Jandáka se Brožové odpovědi nedařily především díky trémě. "Je jiné, když vystupujete s nacvičenou věcí, ale tady musí člověk reagovat rychle a ona se ještě v politice ani nevyskytovala," dodal.

Podle místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky má Brožová na stažení své kandidatury právo a její rozhodnutí respektuje. "Určitě je dobré, pokud si kandidát to své nasazení rozmyslí ještě v průběhu, než když budou sestaveny kandidátní listiny," uvedl Sobotka, který je podle svých slov rád, že bude i nadále slavná herečka podporovat ČSSD. Zda by Brožová funkci poslance zvládla, o tom nechtěl příliš hovořit. "To bychom mohli posoudit teprve po několika letech," dodal.

Tématické zařazení:

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření