Senátor Sušický: Socialisté buď neví, anebo lžou lidem. Co je horší? - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Senátor Sušický: Socialisté buď neví, anebo lžou lidem. Co je horší?

Ikona

27. května 2009, 00.12 | Jen těžce se hledají slova, když má dojít na hodnocení nastartované předvolební kampaně sociálních demokratů. Těžce se hledají taková, která by byla přesná a zároveň slušná. Snad jediné by mohlo odpovídat a tím je nestoudnost. Jedním z nejhorších prvků této kampaně je vzbuzování nejnižších lidských pudů, nenávisti a závisti.

 

Stejně jako před loňskými krajskými volbami i nyní před volbami do Evropského parlamentu vytahují zavádějící témata, která s danou problematikou vůbec nesouvisí. Mluví o sociálních jistotách, o zákoníku práce, o zdravotnictví, jenomže to všechno patří do pravomocí národních vlád a v Bruselu ani ve Štrasburku to za naše občany nikdo nevyřeší. Pokud tohle socialisté neví, je to špatné. Pokud to ví a vědomě lidem lžou, je to ještě mnohem horší.

 
Je zcela jasné, že sázejí na to, že paměť voličů je asi úplně děravá. Že občané už dávno zapomněli na děsivé zadlužování veřejných rozpočtů v době slušného hospodářského růstu. Na nebývalou míru nezaměstnanosti v době vlády ČSSD. Na podivné machinace v policejních kruzích a snahy ovlivňovat vyšetřování v případech prorůstání organizovaného zločinu do politiky. Dnes je jejich stěžejním volebním heslem slovo JISTOTA. Zapomínají ovšem dodat, že jde o jistotu zadlužování, jistotu přerozdělování, jistotu demotivujícího progresivního zdanění, jistotu rovnostářství, při kterém jsou všichni stejně chudí a všichni stejně závislí na milostivé ruce státu. Jestli socialisté něco v žádném případě nepotřebují, pak jsou to sebevědomí, zaměstnaní lidé, kteří si na dění okolo sebe umí tvořit vlastní názor.
 
Vypočítavě tedy sázejí na malost a závist. Kriminalizují bez důkazů všechny, kdo ze stejné startovní čáry dokázali o něco víc, než ostatní. Není to věru hezký pohled na podobné kopání příkopů mezi lidmi a na bujení nenávistných vášní. Znechucení lidí politikou má kořeny právě tady. Kéž by v letošních kampaních podobné praktiky dostoupily svého vrcholu a lidé by takovémuto populismu a demagogii dali jasný vzkaz, že nejsou vrtohlavými ovcemi, kterým lze nabulíkovat cokoli.
 
 
MUDr. Pavel Sušický
senátor

Tématické zařazení:

 » Politika