Představenstvo Krajské zdravotní vybralo v Ústí ředitele pěti krajských nemocnic - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Představenstvo Krajské zdravotní vybralo v Ústí ředitele pěti krajských nemocnic

Ikona

22. května 2009, 18.25 | ÚSTÍ NAD LABEM | Představenstvo Krajské zdravotní, a. s. rozhodlo v pátek na svém mimořádném jednání v Ústí nad Labem o nových ředitelích nemocnic společnosti. Do funkcí nastoupí 1. června 2009, informoval v pátek mluvčí Krajské zdravotní, a. s. Jiří Vondra.

 

Představenstvo společnosti rozšířené o zástupce dozorčí rady a odborů vybralo ředitele pěti krajských nemocnic Krajské zdravotní, a. s. ve druhém kole výběrového řízení.

„Do prvního kola se přihlásilo třináct uchazečů, devět z nich postoupilo do druhého kola. Všichni kandidáti prošli několika pohovory a náročnými psychometrickými testy,“ uvedl Vondra.

Nemocnici v Děčíně od 1. června povede Ing. Václav Čečák, Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem MUDr. Jiří Madar, nemocnici v Teplicích Ing. Robert Pelíšek, MBA, nemocnici v Mostě Mgr. Ing. Jindřich Zetek a nemocnici v Chomutově MUDr. Bc. Petr Hossner.

Osmačtyřicetiletý Václav Čečák a devětatřicetiletý Petr Hossner ve svých funkcích zůstávají, další tři křesla nemocnic budou obsazena novými lidmi.

Jiří Madar (50 let) pracoval na ortopedickém oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem (MNUL), poté se stal náměstkem léčebné péče a ředitelem MNUL. Působil jako auditor v nemocničních zařízeních v České republice i na Slovensku a jako ředitel nemocnice Jihlava. Nyní provozuje privátní ortopedickou praxi.

Robert Pelíšek (57 let) pracoval jako ekonomický náměstek OÚNZ Teplice, působil jako náměstek pro Ekonomiku a informatiku a statutární zástupce ředitele NsP Teplice, později jako ředitel NsP Teplice a poté jako ředitel Krajské zdravotní, a. s. - Nemocnice Teplice, o. z. Nyní je vedoucím provozně-technického odboru Krajské zdravotní, a.s. Je členem Správní rady Spojené akreditační komise České republiky a místopředsedou Asociace Českých a Moravských nemocnic.

Jindřich Zetek (43 let) byl vedoucím odboru centrálního nákupu a řízení projektů, poté náměstkem ředitele pro investice a logistiku Fakultní Thomayerovy nemocnice s poliklinikou v Praze. Působil jako ředitel Nemocnice Šternberk, o. z. a jako hlavní ekonom Středomoravské nemocniční, a. s. Olomouc. Zastával funkci ředitele úseku plánování a controllingu firmy AGEL, a. s. Třinec. Nyní pracuje v oblasti ekonomického a organizačního poradenství a informačních systémů.

Vedení Krajské zdravotní, a. s. ředitele odvolalo ke konci února letošního roku téměř na hodinu. Předseda představenstva a krajský radní Petr Benda (ČSSD) uvedl, že se mu nelíbilo, jak hospodařili a komunikovali s personálem.

Po dovolání ředitelů k 31. březnu bylo vyhlášeno výběrové řízení na volná místa.

Tématické zařazení:

 » Politika  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření