Zastánce dlužníků Kocáb sám dluží. Hrozí mu exekuce - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Zastánce dlužníků Kocáb sám dluží. Hrozí mu exekuce

Ikona

21. května 2009, 08.37 | PRAHA | Ministr pro lidská práva Michael Kocáb (za SZ), který se bere za dlužníky, jimž chomutovská radnice prostřednictvím exekutora zabavovala sociální dávky, je sám neplatič. Majetek má v exekuci, napsal ve čtvrtek internetový server Týden.cz. Na nemovitostech, jež Kocáb vlastní, je exekuční plomba.

 

Přípis "nařízení exekuce" stojí jak u parcely v pražské Tróji, tak i u nemovitosti v Karlově ulici, píše server Týden.cz. Důvody, proč Kocáb čelí exekuci, nejsou jasné. Za obstaveným majetkem však nejspíš stojí liberecký podnikatel Radovan Alt. Podle redakce Týdnu.cz z dokumentů, které má k dispozici vyplývá, že podnikatel na ministra podal v roce 2005 právě návrh na exekuci.

Na začátku prosince 2005 Obvodní soud pro Prahu 1 potvrdil Altův nárok a pod usnesení se slovy "nařizuje se exekuce" připojil soudce Pavel Sedláček kulaté razítko. Alt po Kocábovi požadoval částku 61 136 korun. A navrch měl Kocáb zaplatit ještě soudní výlohy a honorář exekutora.

Kocáb se potýkal s exekutory již několikrát. V roce 2003 se mu chystali obstavit dům v Karlově ulici 12 na Starém Městě v Praze kvůli nezaplaceným stavebním pracím. O rok později se už přímo s exekutory setkal, když přišli vymoci dlužnou částku od společnosti Czech Sat, a.s., v níž Kocáb figuroval, píše server Týden.cz.

Ministr se podle redakce odmítá k problémům kolem svého majetku vyjádřit.

Tématické zařazení:

 » Politika