Chutě z Poohří: Výrobci regionálních potravin získají certifikáty - Zajímavosti - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Zajímavosti

Chutě z Poohří: Výrobci regionálních potravin získají certifikáty

foto archiv

Žatec | Žatecká hořčice, lenešické uzeniny, čeradické perníky nebo břvanské sýry doporučila certifikační komise jako typické produkty z regionu Poohří. V podzimním kole získalo certifikát výjimečnosti „Poohří regionální produkt ®“ pět výrobků a dva zážitky.

 

Novinkou mezi certifikovanými zážitky je fotografická galerie U Plazíka, kterou provozuje od roku 2007 v Peruci na Lounsku Miroslav Blažek, a preventivní pořady pro děti i dospělé Divadla VeTři Michaely Markové a Vlasty Vébra. Modrobílé logo s vlnkou řeky Ohře budou nově moci používat tito výrobci: výrobce hořčice - společnost Senf ze Žatce, uzenářství Václava Vincíka z Lenešic, Josef Halámek z Petrohradu a jeho kynutý knedlík, farma Létající koza z Břvan, která produkuje výrobky z kozího a kravského mléka, a manželé Štěpánovi z Čeradic, kteří vyrábějí od roku 1994 perníky podle originální receptury.

Certifikace pod vedením Destinační agentury Dolní Poohří probíhá už čtvrtým rokem a certifikační komise se sešla již pooosmé. Hodnotí nejen regionální charakter, ale také kvalitu, tradici, jedinečnost a podíl ruční práce. Komise zároveň rozhodla o prodloužení certifikátů například Chrámu chmele a piva v Žatci, Chmelařskému muzeu či ateliéru Eiwan z Evaně. Certifikáty jsou platné dva roky.

Úspěšní žadatelé z osmého kola certifikace obdrží své certifikáty 12. prosince během slavnostního vyhlášení výsledků fotografické soutěže Poohří Vaším objektivem. Konat se bude od 16 hodin v předsálí žatecké restauraci U Orloje v Chrámu chmele a piva.

Cílem certifikace je propagovat a doporučovat turistům originální výrobky z daného regionu, v tomto případě podél celého toku řeky Ohře. Pro návštěvníky regionu představuje logo snadnou orientaci, jak získat kvalitní a zaručeně místní službu nebo produkt. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu www.regionalni-znacky.cz/poohri. Další kolo certifikace se uskuteční na jaře 2019. Foto: Masné výrobky z uzenářství  Václava Vincíka z Lenešic, perníky manželů Štěpánových z Čeradic, preventivní programy Divadla VeTři.

 

Zdroj: Metropol

foto archiv

foto archiv

foto archiv

Tématické zařazení:

 » Zajímavosti  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření