Česká kuchyně ovládla uličku Kuanxiangzi v čínském městě Čcheng-tu - Středočeský - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Středočeský

Česká kuchyně ovládla uličku Kuanxiangzi v čínském městě Čcheng-tu

zdroj: Odbor komunikace Středočeského kraje

Čcheng-tu | Chodce, kteří v úterý 8. září dopoledne zavítali do jedné z historických uliček čínského města Čcheng-tu, čekalo malé překvapení. Středočeský kraj v uličce Kuanxiangzi uspořádal prezentaci české...

 

gastronomie a procházejícím Číňanům nabízel degustační porce vybraných specialit pravé české národní kuchyně.
Další prezentace české kuchyně proběhla odpoledne během slavnostního otevření místního českého konzulátu a třetí se bude konat dnes pro zástupce čínských cestovních kanceláří. Speciality vařil český tým pod vedením vyhlášeného šéfkuchaře Jana Pýchy. Středočeský kraj uspořádal ochutnávky typických národních pokrmů v rámci desetidenní pracovní cesty hejtmana Miloše Petery do provincie Sečuán.
„Mám radost, že česká jídla místním lidem zachutnala. Navzdory nepřízni počasí byly připravené porce brzy snědeny. Chtěli jsme touto prezentací více přiblížit naši kulturu a běžný život, abychom u Číňanů podnítili zájem navštívit Českou republiku a hlavně střední Čechy. Prezentace je součástí kampaně, která si klade za cíl nalákat do našeho regionu více čínských turistů,“ uvedl hejtman Miloš Petera.
Jan Pýcha se svým týmem uvařil v Číně ovocné knedlíky, povidlové taštičky nebo kutnohorskou bramboračku. Z masových pokrmů připravil například hovězí pečeni na smetaně s houskovým knedlíkem, dančí na víně, telecí na paprice a pečenou kachnu. „Bylo pro něj těžké vybrat jen několik našich typických pokrmů, protože naše národní kuchyně je velice pestrá a má staletou tradici, a právě takto ji tady v Číně představujeme,“ dodal hejtman Petera.

Zdroj: Odbor komunikace Středočeského kraje

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Kraje  » Středočeský  

 » Zdraví  » Jídlo a pití