Žena regionu pro rok 2010 - Tiskové zprávy - REGIONÁLNÍ NOVINY

Žena regionu pro rok 2010

1. září 2010, 21.14 | Ženou regionu pro rok 2010 se stala Zdena Černínová, majitelka pohřební služby z Karviné, která v internetovém a sms hlasování získala od svých příznivců 4649 hlasů. Ocenění Žena regionu odborné poroty získala Věra Suchá zabývající se pomocí lidem s roztroušenou sklerózou. Svoje ocenění převzaly na slavnostním večeru v pražském hotelu Ambassador z rukou Aleše Janků, jednatele generálního partnera Ženy regionu Provident Financial.

Zdena Černínová je dáma plná odhodlání a pracovitosti pro ženu v nezvyklém podnikatelském oboru pohřebnictví. Společnost budovala poctivě a s maximálním nasazením od základů, o tom svědčí, že již 22 let úspěšně pracuje v tomto sektoru a patří mezi špičky ve svém oboru. Lidé na ní oceňují hlavně profesionalitu, se kterou dokáže důstojně zorganizovat poslední věci člověka a upřímnou pomoc, kterou nabízí pozůstalým. Vzhledem ke svému povolání paní Černínová říká, že „bychom si měli užívat života a netrápit se vzájemnými konflikty, protože nikdy nevíme, co se může stát zítra“. Cenu odborné poroty Žena regionu 2010 získala paní Věra Suchá ze středočeského kraje. Zdravotní sestra, která sama již 17 let bojuje s roztroušenou sklerózou, je předsedkyní sdružení Roska Kutná Hora - jediné organizace ve středočeském kraji, která sdružuje pacienty s roztroušenou sklerózou. Vnímá potřeby pacientů trpících touto chorobou a snaží se je povzbudit a probudit v nich elán, který jim často chybí. Dokáže vždy ochotně poradit a odpovědět, tam kde chybí informace. Shání sponzory, zařizuje pro pacienty hipoterapie, rekondice, píše projekty na dobročinné granty, k tomu všemu podniká a organizaci Roska sama finančně podporuje. Odborná porota se skládá ze zástupců o.p.s. Gender studies, vydavatelství Vltava-Labe-Press a.s., komunikační agentury Prime Communications s.r.o. a společnosti Provident Financial.

„Cílem soutěže Žena regionu je ocenit ženy, které v regionech celé republiky pracují pro dobro komunit, v nichž žijí,“ uvedl jednatel Provident Financial Aleš Janků. „Titulem Žena regionu jsme chtěli těmto ženám poděkovat za jejich náročnou práci, kterou často bez nároku na odměnu odvádějí ve prospěch svých regionů. Myšlenka soutěže, jejímž cílem je představit výjimečné ženy z různých koutů České republiky, se nám zalíbila, protože naše společnost se řídí britskými firemními standardy. To kromě jiného znamená, že ženy, které u nás pracují mají stejné pracovní podmínky jako muži,“ dodal Aleš Janků.

Do letošního ročníku soutěže se zapojilo několik desítek výjimečných žen z celé České Republiky, které získaly od čtenářů regionálních Deníků a zpravodajského portálu denik.cz téměř 19 tisíc hlasů. Hlasování bylo možné ve formě sms, nebo zadáním hlasu na internetu. O titul ŽENA REGIONU 2010 se mohly ucházet ženy, kterým se podařilo dosáhnout vynikajících výsledků v jedné ze čtyř následujících kategorií: 1) podnikání, politika a veřejná správa 2) vzdělávání, věda a výzkum 3) zdravotnictví a charitativní činnost 4) umění, kultura a sport .Příspěvky se mohly týkat i žen, které společnost finančně nebo morálně nedoceňuje za práci nebo aktivity, při kterých dokážou skloubit veřejný a rodinný život. Cílem bylo představit tyto ženy široké veřejnosti, přitáhnout pozornost k jejich aktivitám a vyjádřit jim veřejné uznání.

Galavečerem Žena regionu 2010 v pražském hotelu Ambassador za účasti významných hostů prováděl moderátor Tomáš Krejčíř. V rámci programu vystoupil zpěvák Jan Kalousek, módní přehlídku salónu RichteR předvedly finalistky soutěže krásy Miss ČR Kristýna Lebedová, Lucie Smatanová, Christina Zídková, Tereza Kučerová. Hvězdou večera se stala Česká Miss 2010 Jitka Válková, finalistka TOP 15 na Miss Universe pro rok 2010.

Doprovodný obrázek