Jídlo a pití
Nejlepší houskový knedlík v Česku umí vyrobit učeň z Prahy
Ikona
25. listopadu 2009, 17.54 | PRAHA | Nejlepší houskový knedlík v České republice dokáže připravit Tomáš Vaníček, kuchařský učeň z pražského hotelu InterContinental. Za pořadatele soutěže informovala Marie Juránková. Porota složená ze znalců gastronomie v čele s prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslavem Kubcem ocenila osobitou chuť, vzhled a vůni houskového knedlíku.
Je to již poněkolikáté, co soutěžní klání vyhrál zástupce hotelu InterContinental.
Na druhém místě se umístila Dagmar Janatová z Cateringu Patriot-X, třetí příčku pak obsadil Martin Trachta z hotelu Vladař Praha.
Soutěžilo se i v kategorii nejlepší rajská omáčka, kterou hodnotili a volili diváci slavnostního večera. Nejvíce chutnala omáčka připravená Jaroslavem Beránkem – zástupcem OREA hotelu Monty v Mariánských Lázních. "Soutěžní rajskou omáčku připravil podle receptu své babičky, nechybělo v ní aromatické koření a samozřejmě kvalitní rajská jablíčka," doplnila Juránková.
Na druhém místě se umístil Martin Svátek z OREA Tábor - hotelu Dvořák, také on se nechal inspirovat babiččiným receptem a rajskou omáčku vylepšil i kapkou rumu. Místo třetí pak obsadila Dagmar Janatová z restaurace Patriot-X.
Letošního třetího ročníku soutěže se zúčastnilo 20 profesionálních kuchařů a šéfkuchařů, reprezentujících vybrané restaurace a hotely v České republice.
Tématické zařazení:
» Zdraví » Jídlo a pití
Souhlasíte s přijetím eura?
46.5% |
||
| ||
25.5% |
||
| ||
13.2% |
||
| ||
14.8% |
||
|