Nejlepší houskový knedlík v Česku umí vyrobit učeň z Prahy - Jídlo a pití - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Jídlo a pití

Nejlepší houskový knedlík v Česku umí vyrobit učeň z Prahy

Ikona

25. listopadu 2009, 17.54 | PRAHA | Nejlepší houskový knedlík v České republice dokáže připravit Tomáš Vaníček, kuchařský učeň z pražského hotelu InterContinental. Za pořadatele soutěže informovala Marie Juránková. Porota složená ze znalců gastronomie v čele s prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslavem Kubcem ocenila osobitou chuť, vzhled a vůni houskového knedlíku.

 

Je to již poněkolikáté, co soutěžní klání vyhrál zástupce hotelu InterContinental.

Na druhém místě se umístila Dagmar Janatová z Cateringu Patriot-X, třetí příčku pak obsadil Martin Trachta z hotelu Vladař Praha.

Soutěžilo se i v kategorii nejlepší rajská omáčka, kterou hodnotili a volili diváci slavnostního večera. Nejvíce chutnala omáčka připravená Jaroslavem Beránkem – zástupcem OREA hotelu Monty v Mariánských Lázních. "Soutěžní rajskou omáčku připravil podle receptu své babičky, nechybělo v ní aromatické koření a samozřejmě kvalitní rajská jablíčka," doplnila Juránková.

Na druhém místě se umístil Martin Svátek z OREA Tábor - hotelu Dvořák, také on se nechal inspirovat babiččiným receptem a rajskou omáčku vylepšil i kapkou rumu. Místo třetí pak obsadila Dagmar Janatová z restaurace Patriot-X.

Letošního třetího ročníku soutěže se zúčastnilo 20 profesionálních kuchařů a šéfkuchařů, reprezentujících vybrané restaurace a hotely v České republice.

Tématické zařazení:

 » Zdraví  » Jídlo a pití