Po svíčkové Petra Svitáka se jedlíci olizovali - Jídlo a pití - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Jídlo a pití

Po svíčkové Petra Svitáka se jedlíci olizovali

Ikona

17. září 2009, 18.28 | ČERVENÝ HRÁDEK |Vítězem již 14. ročníku mistrovství ve vaření svíčkové, které se každoročně koná na zámku Červený Hrádek u Jirkova, se stal Petr Sviták z Prahy. Nejúspěšnějším jedlíkem se stal jirkovský borec Jan Žíla, který spořádal 47 knedlíků. Pražský kuchař Petr Sviták přinesl na 14. ročník mistrovství ve svíčkové nejlahodnější omáčku.

 

Na tom se porota, jejímž předsedou je již po dlouhá léta známý bavič a vyhlášený gurmán Petr Novotný, shodla. Letos v této kategorii soutěžilo 14 přihlášených. Petr Novotný také omluvil neúčast další známé osobnosti, a sice Luboše Xavera Veselého. „Byl pracovně vyslán do Afriky, tak bohužel nemohl dorazit, ale všechny pozdravuje,“ řekl Novotný. Celé zábavné odpoledne moderoval další kulinářský odborník, herec Martin Zounar.

Součástí akce je také soutěž v pojídání knedlíků. Tu letos pořadatelé vzhledem k množství přihlášených vzorků na ochutnávání museli zkrátit na polovinu, takže namísto hodiny zápolili jedlíci pouhých 30 minut. Nejvíce - 47 - knedlíků spořádal Jan Žíla z Jirkova. Hned za ním skončil varnsdrofský Otesánek Miloš Janček, který spolykal 45 knedlíků. Oba již několikrát v minulosti tuto soutěž vyhráli. Na pomyslný bronzový stupínek pak s 31 sněděnými knedlíky obsadil další Jirkovák Jindřich Šerých.
(ed)

Tématické zařazení:

 » Zdraví  » Jídlo a pití